Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ METEOR slaví 40 let. Ostavte je s námi!

26. 4. 2023

23. června 1983 založila parta příznivců sportu na největším hradeckém sídlišti Tělovýchovnou jednotu Moravské Předměstí, později přejmenovanou na Tělovýchovná jednota METEOR o.s. Hradec Králové a v roce 2016 na dnešní TJ METEOR Hradec Králové, z.s. TJ Meteor tak v červnu letošního roku oslaví již 40 let své činnosti.

Ve svých počátcích měla jednota 326 členů aktivních v odborech ZRTV, turistiky a oddílech basketbalu, kondiční kulturistiky a pozemního hokeje. V letech 1987 až 1990, v dobách největšího rozmachu, měla jednota kolem 750 členů. Dostavily se i sportovní úspěchy v soutěžích. Oddíl basketbal žákyň získal 1. místo v krajském přeboru a 1. místo v přeboru ČSR, dorostenky získaly 3. místo v krajském přeboru a muži opakovaně zvítězili v okresním přeboru.

Ještě na začátku nového tisíciletí měla jednota oddíly volejbalu, pozemního hokeje, basketbalu a odbor sportu pro všechny. V současné době TJ Meteor registruje kolem 120 členů a nabízí cvičení pro rodiče s dětmi, cvičení pro přeškoláky a cvičení pro ženy. Děti se na cvičení seznamují s různým sportovním nářadím, trénují běh, skoky, hody, a to vše úměrně jejich věku. Cvičení pro ženy je pak cenově dostupnou alternativou dnes velmi oblíbených fitness center.

24. května v odpoledních hodínách se v Hospodě Pod Strání uskteční setkání bývalých členů, trenérů, příznivců a přátel TJ Meteor. Prosíme zájemce, kteří by s námi chtěli 40. výročí oslavit, aby nám napsali na e-mail tjmeteor@seznam.cz. Bohužel nemáme na všechny z vás kontakt. Následně od nás obdržíte bližší informace. Rádi vás opět přivítáme mezi námi.

Těší se všichni instruktoři TJ Meteor

zalozeni_kronika.jpg